Ukusne, zasitne, zdrave, i ništa manje važno, jednostavne za pripremu i brzo gotove – dovoljni su razlozi da ih uvedete u svoju prehranu barem dva puta tjedno. Juhe od povrća donijet će vitamine i minerale, kao i druge potrebne nutrijente koje tijekom hladne sezone najčešće u manjim količinama unosimo u organizam. Danas vam donosimo recept za juhu od leće i povrća.
- Potrebno vam je:
- 20 dkg leće
- 2 mrkve
- 2 srednje patate
- 1 luk
- 2 pice česna
- peršin
- crvena paprika
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema: Na dvije žlice maslinovog ulja dinstajte luk, nakon par minuta dodajte česan pa krumpir i mrkvu narezanu na kockice te polako dolijevajte vodu. Dodajte leću, žličicu mljevene crvene paprike, sol i papar po želji i kuhajte oko 40 minuta. Gotovu juhu izmiksajte štapnim mikserom. Na kraju dodajte svježe nasjeckani petrusin.
Izvor: Jolie.hr