Nastavlja se akcija “Mopedi i motocikli u prometu”

0

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove  godine nastavlja s provođenjem promidžbeno preventivne akcije „Mopedi i motocikli u prometu“.

Naime, dolaskom ljepšeg i suhog vremena stvaraju se povoljni uvjeti za vožnju motocikla i mopeda kada dolazi do češćeg stradavanja vozača ovih vozila, bez obzira jesu li oni ili vozači drugih vozila prouzročili prometnu nesreću.

S ciljem zaštite ove kategorije vozača, policija će tijekom narednih nekoliko dana za sve zainteresirane građane organizirati akcije gdje će građane upoznati s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća s posebnim naglaskom na vozače mopeda i motocikla. Posjetiteljima će se prezentirati pokazatelji o stanju sigurnosti cestovnog prometa te davati savjeti kako bi se spriječila nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu.

Akcije će se provesti prema slijedećem rasporedu:

  • Dubrovnik  (u gradskoj luci Dubrovnik-Gruž) sutra, u subotu, 6. svibnja od 10 do 12 sati,
  • Metković  (Trg kralja Tomislava) u subotu, 13. svibnja od 10 do 12 sati,
  • Ploče (Obala dr. Franje Tuđmana)  sutra, u subotu, 6. svibnja od 9 do 11 sati,
  • Ston (na platou trajektnog pristaništa u Orebiću) u srijedu, 10 . svibnja od 10 do 12 sati,
  • Korčula  (u mjestu Blato) u ponedjeljak, 8. svibnja od 10 do 12 sati.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže ovoj akciji  i upoznaju s mjerama prevencije u prometu, kako bismo svi zajedno doprinijeli što boljem stanju sigurnosti u prometu na cestama naše Županije“, poručuju iz PP Dubrovnik

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.