Navijačka groznica na SP-u 2018. neviđena do sada

0

Iako je prije dva tjedna završeno Svjetsko nogometno prvenstvo, čiji je ponosni organizator bila Rusija, 64 odigrane utakmice i dalje su tema sportskih fanatika. Površinski najveća država na svijetu je, usprkos velikim zahtjevima i obavezama koje je ispred njih stavila FIFA, organizirala ovo prvenstvo na najbolji mogući način. Velike udaljenosti među gradovima kao i veliki broj navijača iz cijelog svijeta, nije poremetio sami tijek prvenstva koji je protekao bez navijačkih sukoba i kašnjenja na letovima koji su prekrili nebo nad Rusijom

Iako je Hrvatska država koja ima vrlo uspješne sportaše koji osvajaju medalju na europskih prvenstvima, svjetskim prvenstvima, olimpijskim igrama u raznim sportovima, ovaj fenomenalan rezultat i srebrena medalja je zasigurno najveći rezultat hrvatskog sporta u povijesti. Nakon brončane medalje iz Francuske 1998. godine rijetko tko se mogao kladiti da će Hrvatska, ne samo ponoviti taj uspjeh, nego još i oboriti vlastiti rekord. Samo rijetki su vjerovali da ova reprezentacija može napraviti čudo u Rusiji, pa su tako oni koji su bili hrabri i svoj novac uložili na Hrvatsku dakako profitirali.

Stručnjaci iz mzt.hr tvrde da je SP 2018. donijelo mnogo veći interes među kladioničarima, čije uplate i broj uplaćenih listića se umnogome povećao. Jednostavno, interes za „najvažnijom sporednom stvari na svijetu“ je učinio da se uplate uvećavaju kako je išlo prvenstvo prema završnici. Uz mnoga pojedinačna klađenja (najbolji strijelac ekipe na prvenstvu, točan broj golova pojedine reprezentacije, broj bodova ekipe u grupnoj fazi, ukupan broj izmjena na utakmici, vrijeme postizanja prvog gola na utakmici i slično) i ona redovna klađenja na pobjednika utakmice ili ukupan broj golova na utakmici su povećale zainteresiranost i adrenalin kod naših igrača koji su svoje zamisli i predikcije nerijetko pretvarali u pogođene listiće i zarađene velike sume novca.

Prizori proslave prvoplasirane Francuske i drugoplasiranog tima „Vatrenih“ obišle su svijet, a reakcije, kako vatrenih navijača tako i samog političkog vrha države aktualna su tema i nakon završetka neviđene nogometne groznice. Dojmovi su se polako slegli ali je činjenica da su utakmice SP-a 2018. neiscrpan izvor diskusija sportskih analitičara i navijača. Ostaje nam da vidimo da li će iduće veliko takmičenje oboriti ovogodišnje rekorde.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.