Nepečena voćna torta

0

Sastojci

  • Podloga:
  • 250gr mljevenog keksa
  • 150gr maslaca ili margarina
  • Par zlica mlijeka
  • Krema:
  • 150gr ABC-sira ili nekog slicnog
  • 1 punomasno kiselo vrhnje
  • 250ml vrhnja za šlag
  • 4-5zlica secera u prahu
  • Po zelji Limun secer
  • Voće: jagode, ananas, borovnice
  • 1 svijetli preljev za torte

Priprema

  1. Voće operite, ananas iz male konzerve kompota usitnite u sjeckalici i procijedite. Tekućinu sačuvajte. Otprilike šaku jagoda razrezite na ploske, borovnice ostavite cijele. U biti pripremite voce koje volite.
  2. Otopiti maslac i prohladiti pa dodati mljevenom keksu (može bilo koji) te dvije-tri zlice mlijeka. Ne smije biti meckavo, ali ni pretvrdo. Smjesu dobro promijesati i utisnuti uz pomoc obruca za torte (vel 24-26, ovisno koji imate) na veci tanjur ili pleh. Ostaviti u hladnjaku dok napravimo kremu.

  3. Izmiksati vrhnje za šlag, ne prečvrsto pa dodati sir i vrhnje te šećer u prahu. Po zelji limun secer Dolcela također. Smiksati da se smjesa poveže. Podlogu izvaditi iz hladnjaka pa rasporediti kremu i poslagati voce. Ja sam na sredinu stavila smiksani ananas, na kraj jagode pa borovnice. Kako god stavite, bit ce dobro. Vratiti u hladnjak dok ne pripremimo preljev.
  4. Preljev radimo po uputstvu na vrecici: soku preostalom od ananasa dodamo vode ako fali te dvije zlice secera. Dalje radimo po uputama i nakon sto se koji minut malko prohladio, preljev od sredine prema krajevima izlijemo po torti. Vratimo u hladnjak i ostavimo nekih dva sata. Uklonimo obruč sa torte.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.