NEŠTO KINESKO Prigane rizi s jajima i povrćem

0

Ovaj azijski specijalitet poslužuje se svakodnevno na Istoku i bilo bi šteta da ga i sami ne probate. Lako je!

Sastojci:

  • 1 dl rizi
  • 2 jaja
  • 60 dkg kukuruza
  • 1 dcl svježeg ili smrznutog biža
  • 1 velika mrkva
  • 1 srednja glavica luka
  • svježi petrusin
  • kurkuma, sol, papar
  • 2 pice česna
  • 1 žličica limuna
  • soja umak

Priprema:

  1. Skuhati rizi i ostaviti da se ohladi. Biži prokuhati u malo kipuće vode, mrkvu narezati na tanke trakice, a luk i česan sitno nasjeckati.
  2. Umutiti jaja i isprigati ih na malo ulja da budu lagano prigana s obje strane. Staviti ih na pjat i narezati na trakice.
  3. Na malo ulja prodinstati luk da omekša te dodati mrkvu i česan. Kratko prodinstati, dodati rizi te ih 2-3 minute kratko poprigati stalno miješajući.
  4. Dodati biži i ocijeđeni kukuruz te malo soja umaka, papra, soli i kurkume. Ako je presuho, dodati malo vode i pustiti da ispari.
  5. Na kraju dodati limun, jaja i svježi petrusin te promiješati da se sve sjedini. Uslast!

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.