Novi Samsung čitat će nam iz dlana

0

Već danas telefone možemo otključati jednostavnim skeniranjem prsta ili šarenice, no Samsung želi uposliti i naše dlanove kao alat uz koji ćemo biti još sigurniji kod surfanja i zaboravljenih lozinki.

Naime, naš dlan i njegove jedinstvene linije mogle bi čuvati naše lozinke. Ako zaboravimo lozinku, danas se moramo osloniti na pomoćna pitanja kako bi ušli u mail, no i to nije sasvim sigurno rješenje jer netko može pogoditi naše odgovore. Korejski div nedavno je patentirao sustav u kojem bi usmjerili kameru telefona prema dlanu, a nakon što prepozna linije dlana, prikazao bi nam neke dijelove lozinke kako bi se lakše sjetili ostatka – ali ne dovoljno za nekog hakera.

Kako se radi o patentu, nije sigurno hoće li ovakav sustav završiti uskoro u nekom telefonu, međutim radi se o jednostavnom konceptu koji bi mogao biti od velike pomoći. Uz razne tehničke varijacije, ovo bi se moglo iskoristiti i kao metoda prijave u razne servise, osobito ako se upari i sa dubinskim skeniranjem da  se ne može prelako prevariti, prenosi CNET.

24Sata

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.