Nutella kocke

0

Nutella kocke su savršen kremasti kolač kojem nitko neće odoljeti. Spoj prženih lješnjaka ili oraha, kreme od vanilije i petit keksa zadovoljit će svako nepce. Ovaj kolač možete raditi i kao tortu za neku svečaniju prigodu.

Sastojci:

Sastojci za kremu: 7 žumanjaka, 7 dcl mlijeka, 7 žlica šećera, 2 pudinga od vanilije, 125 g margarina za kreme ili maslaca

Sastojci za koru: 100 g grubo rezanih lješnjaka ili oraha, 7 bjelanjaka, 150 g šećera, 1 žlica limunovog soka, 50 g mljevenih lješnjaka ili oraha, 2 žlice glatkog brašna, pola praška za pecivo

Ostalo

200 g Nutelle ili nekog drugog čokoladnog namaza, malo mlijeka, otprilike 200 g petit keksi, 2.5 dcl slatkog vrhnja za šlag

Priprema:

Prvo što ćete napraviti je pripremiti kremu kako bi se ona hladila dok vi radite sve ostalo. Bjelanjke odvojite od žumanjka. Mlijeku oduzmite otprilike 3 dcl, kako biste u manjoj posudici razmutili prah pudinga i žumanjke. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom stavite da zakuha, pa mu dodajte razmućeni puding i žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. Kremu maknite s vatre, prekrijte je prozirnom folijom (ne posudu, već kremu) kako vam se nebi stvorile grudice. Ostavite kremu da se hladi.

Pećnicu upalite na 150 C i ostavite ju da se grije. Lješnjake ili orahe nasjeckajte na veće komade. U tepsiju dimenzija otprilike 27*36 cm stavite masni papir, rasporedite lješnjake i stavite peći 15 minuta.

Dok se to peče vi bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer, na kraju dodajte limunov sok, mljevene lješnjake, glatko brašno i prašak za pecivo. Sve skupa spojite špatulom, ne mikserom.

Kada su lješnjaci gotovi, smjesu od bjelanjaka rasporedite po njima, poravnajte i vratite nazad u pećnicu da peče još 15-20 minuta.

Pečeni biskvit preokrenite tako da lješnjaci budu gore, stavite ga na tepsiju ili kalup u kojem ćete slagati kolač. Premažite ga s nutellom.

Zatim slijedi sloj petit keksa. Pripremite si malo mlijeka, svaki keks malo namočite u mlijeko, pa ga stavite na sloj nutelle.

Sada je vrijeme da završite kremu, ako se je prohladila. Margarin ili maslac izmiksajte da bude pjenast. Zatim ga dodajte u kremu, pa sve skupa dobro izmiksajte. Premažite kremu preko petit keksa.

Na kraju ukrasite tučenim šlagom.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.