Odlična atmosfera na Good Food Festivalu iz dana u dan (FOTO)

0

Program Good Food Festivala Dubrovnik 2018. i u četvrtak, 21. listopada, prošao je u odličnoj atmosferi uz velik broj Dubrovčana i njihovih gostiju.

Poznata televizijska voditeljica i blogerica Karmela Vukov Colić oduševila je svojim kulinarskim umijećem, velik interes privukla je i Priča o pivu u Dubrovačkoj pivovari, a počele su i radionice pripremanja tradicionalnih slastica u Humanitarnoj udruzi Deša.

Autorica gastro bloga Ciao Karmela i poznata televizijska voditeljica Karmela Vukov-Colić prvi put se u Dubrovniku predstavila i kao poznavateljica i ljubiteljica talijanske kuhinje. Dvjema zanimljivim radionicama u TIC-u Pile iznenadila je i oduševila Dubrovčane svojim kulinarskim umijećem. Na radionici Ciao Karmela u Liguriji prezentirala je izradu slasne ligurske focaccie, a potom je na radionici Ciao Karmela na Capriju pokazala pripremu nadaleko poznate Torte Caprese, ukusnog deserta bez glutena.

Veselo, opušteno i uz puno kulinarske spretnosti Karmela je prisutne poučila kako pripremati ukusne pite koje izgledom, mirisom i dakako okusom mogu biti dio svakog pravog talijanskog menija.

Dubrovačka pivovara Pričom o pivu prezentirala je svoj rad i proces pravljenja piva te okupljene uvela u tajne zanata kroz stručno vođenje i kušanje. Moglo se zaviriti u pogon i kušati Maestral, Fortunal, Grego i Goa piva koja se proizvode u prvoj pivovari u samom srcu Grada.

Zainteresirani su pokušali u okusima pronaći i razaznati tragove čokolade, citrusnih nota ili cvjetne arome, a mnogi od njih najavili su svoj povratak u Dubrovačku pivovaru i u nedjelju, posljednji dan ovogodišnjeg Good Food Festivala, kada će se ondje održati događanje Street Food & Beer na kojem će se uz izvrsno pivo moći kušati i street food koji priprema restoran Porat, a sve to uz nastup omiljenog dubrovačkog benda Valetudo.

Uspješno su počele i radionice pripremanja tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša, a prva radionica je bila posvećena Primorskoj torti. Radi se o tradicionalnom kolaču Dubrovačkog primorja koji se priprema za svečane prigode. Sastoji se od jaja, šećera i mjendula s dodatkom malo brašna i limuna, a ukrašava se tučenim šećerom i bjelancima. Udruga Deša iz godine u godinu daje priliku mladima da nauče kako se pripremaju slastice naših nona, i to u ugodnom društvu, uz razgovor i smijeh, kako je to bilo i na ovoj radionici.

Na festivalskom programu su još radionice na kojima će se pripremati i krokanat, paradižot i neizostavna Dubrovačka rozata.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.