Održana velika završnica 11. festivala posvećenom velikom Tinu Pattieri

0

Sinoćnjim velikim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Noama Zura i sa solistima festivala, pred mnogobrojnom je publikom završeno jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“.

Najpoznatije operne arije velikih skladatelja, odnosno arije Verdijeve „La Traviate“, Mozartovog „Don Giovannija“, Bizetove „Carmen“, Rossinijevog „Seviljskog brijača“, Puccinijevih opera „La Boheme“, „Gianni Schicchi“ i „Turandot“, ali i „Male Floramye“ Iva Tijardovića privukle su građane i goste Dubrovnika, a za koncert se, doslovce, tražila karta više, pa se tako brojna publika našla i na skalinima i galeriji.

Kao solisti na koncertu nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, redovna gošća Dubrovnika, dok su tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos nastupili u Gradu po prvi put i oduševili mnogobrojnu publiku.

Festival se sastojao od četiri koncerta od čega je prvi bio posvećen Wolfgangu Amadeusu Mozartu, drugi koncert se održao u Dubrovačkim vrtovima sunca, a zatim je održan recital posvećen njemačkom liedu te ova velika završnica sinoć. Festival je organiziran uz podršku Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i Dubrovačkih vrtova sunca.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.