OLEG BUTKOVIĆ: Prijedlog novog zakona o taksistima i liberalizacija tržišta otvorit će nova radna mjesta

0

U Tkonu na otoku Pašmanu ministar je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trajektne luke Tkon. Radi se o ugovoru od 32 milijuna kuna za trajektnu luku na Pašmanu koja je namijenjena otočnom povezivanju i boljoj infrastrukturi.

“Prvi put gradimo lučku infrastrukturu novcem iz EU fondova”, rekao je ministar.

Govoreći o namjeri Strabaga da se žali zbog odbijanja odabira njih kao izvođača radova na Pelješkom mostu ministar je rekao da se nitko ne može žaliti na odluku Državne komisije, nego može samo podnijeti žalbu Upravnom sudu.

“Ne mogu i ne smijem komentirati tužbe. Što se tiče zaustavljanja radova, treba pitanje postaviti stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije. Njihov odgovor je i moj odgovor”, rekao je.

Dotaknuo se i naplate cestarine i odabira konzultanta za budući sustav naplate cestarine rekavši da su u fazi evaluacije pristiglih ponuda. “U idućih mjesec dana znat ćemo najpovoljnijeg konzultant, koji će do kraja godine početi raditi i početi tražiti rješenje”, objasnio je.

Ministar je odgovorio i na pitanje o taksistima koji negoduju zbog prijedloga novog zakona. “Cilj je zakona da građanima omogućimo jeftiniji i dostupniji prijevoz taksijem, liberalizaciju tržišta i jednaka pravila koja će vrijediti za sve. Mislim da ćemo ovime otvoriti nova radna mjesta, da ljudi ostanu u Hrvatskoj”, kaže Butković koji je govorio i o negodovanjima zadarske oporbe zbog koncesije na luku Gaženica.

“Republika Hrvatska izgradila je infrastrukturu, zajam Hrvatska mora vratiti. Postupak je bio transparentan. Cilj je da Gaženica zaživi, nitko je ne prodaje. To su najniži politički poeni oporbe. Nama je cilj dovući brodove u Gaženicu”, rekao je.

Govoreći o istrazi o nesreći u tunelu Učka, koja se dogodila kada je pao dio ventilacijskog sustava, Butković je rekao da u ovom trenutku o tome nema informacije, a na pitanje što ako se utvrdi da je odgovoran koncesionar, rekao je da će onaj koji je odgovoran snositi štetu.

“Nije na meni da utvrđujem odgovornost, ja mogu samo dobiti nalaz, a onda će netko drugi to morati utvrditi”, zaključio je Butković.

izvor: Dnevnik.hr

photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.