ORLANDO FURIOSO U utorak završni koncert ciklusa barokne glazbe

0

Završni koncert ciklusa barokne glazbe „Orlando Furioso“, koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, održat će se u utorak, 12. lipnja u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat. S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom nastupit će glazbeni direktor ovog ciklusa, zvijezda barokne glazbe, Dmitry Sinkovsky i ruski violinist Vladislav Pesin.

Nakon koncerata „Četiri godišnja doba“ prošli tjedan te nastupa vokalnog ansambla Antiphonus u petak, kada su izvedene „Pjesme Britanskog otočja“, a potom i koncerta u subotu kada Antiphonus zajedno s Orkestrom izvodi i „Dixit Dominus“ Antuna Sorkočevića i „Magnificat“ J. S. Bacha uz izbor iz „Muzike za kraljevski vatromet“ G.F. Händela, slijedi završnica ciklusa.

Ruski violinist, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky, miljenik dubrovačke publike, za ovu prigodu s DSO-om priprema djela najznačajnijih baroknih kompozitora: Johanna Sebastiana Bacha i Georga Friedricha Händela. Tako će publika imati priliku čuti Bachov „Brandenburški koncert br. 3“ i „Koncert za dvije violine u d molu“, a zatim i Händelove „Trio sonatu u g molu“ i „Muziku na vodi“ (suita br. 1 u F duru).

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.