OŠ Ivana Gundulića sudjelovala u “Litter less” kampanji

0

Osnovna škola Ivana Gundulića je sudjelovala u velikom međunarodnom projektu koji je organizirala Udruga Lijepa naša, FEE i tvrtka Wrigley Hrvatska. Cilj ove kampanje je organizirati i educirati djecu o problemima otpada, potaknuti učenike da se aktivno uključe u kampanju, smanjiti otpad i dugoročno utjecati na promjene navika.

Tijekom školske godine učenici, roditelji i djelatnici škole, prikupljali su plastične čepove koji će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Kroz edukativna predavanja i različite likovne  radionice učenici su spoznali kako iskoristiti,ali i smanjiti količinu otpadnih materijala u svakodnevnom životu.

Sam projektni dan je protekao u veselom ozračju. Učenici su poslušali predavanje dr.sc. Jakše Bolotina s Instituta za more i priobalje Dubrovnik. Tema predavanja je bila „Posljedice bacanja otpada u more“. Izloženi su najzanimljiviji radovi s likovnih radionica. Posebno zanimanje izazvala je modna revija na kojoj su učenici predstavili kreacije od vreća za smeće i čepova.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.