Otvorena 10. ISABS konferencija

0

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na otvorenju 10. ISABS konferencije o forenzici i antropološkoj i medicinskoj genetici („The Tenth ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine“), koja se u Dubrovniku održava do 24. lipnja

Konferenciju je kao jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja iz područja biomedicine otvorila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, a na otvorenju su sudjelovali brojni visoki uzvanici, između ostalih ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednik Rektorskog zbora Šimun Anđelinović.

Ovogodišnje 10. izdanje ISABS-ove konferencije održava se do subote, uz sudjelovanje preko 60 predavača i 500 sudionika iz više od 40 država svijeta među kojima su i dobitnici Nobelove nagrade prof.dr. Herald zun Hausen (University of Heildeberg), prof. dr. Ada Yonath (Weizmann Institute of Science) i prof.dr. Robert Huber (Max Planck Institute of Biochemistry).

Prva međunarodna ISABS konferencija održana je 1997. u Splitu, a Dubrovnik joj je bio domaćin u dva navrata, 2001. i 2005. godine. Bijenalna konferencija održava se u suradnji međunarodne znanstvene organizacije ISABS (The International Society for Applied Biological Sciences) suosnivača i predsjednika prof.dr. Dragana Primorca i Klinike Mayo, vodeće američke zdravstvene institucije, a tradicionalno okuplja i do 500 forenzičara, genetičara i stručnjaka individualizirane medicine iz cijelog svijeta.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.