Otvorena međunarodna izložba Infinity

0

„Infinity“  – Otvorena skupna izložba slika i skulptura međunarodnog karaktera u Galeriji hrvatske naive i Galeriji Sebastian

Jučer 12. listopada je otvorena međunarodna izložba slika i skulptura s mnogobrojnim talijanskim umjetnicima u galeriji Sebastian i galeriji hrvatske naive.

Veliki broj ljubitelja umjetnosti i kulture odazvao se ne veliku međunarodnu izložbu slika i skulptura s nazivom ”Infinity”. Sveprisutne goste pozdravila je vlasnica galerije Andreja Dujić, dok je više izložbu i umjetnička djela renomiranih talijanskih umjetnika predstavila povjesničarka umjetnosti Andreja Dujić, profesor Gaiammarco Puntelli i Svjetlana Lipanović. Profesor Giammarco Puntelli posebno je istaknuo kako je umjetnost ta koja mijenja kemiju čovjeka, njegove motivacije, duhovna razmišljanja…Umjetnost nije znak i nije boja, nije misaona konstrukcija i nije promjena oblika materije, jednostavno je i uvijek je bila jedan beskonačni trenutak života i promjene, shvaćen kao evolucija ljudskog bića.

Profesor Giammarco Puntelli posebno se zahvalio timu ljudi koji su realizirali cijelu izložbu, vlasnici galerije Sebastian i galerije hrvatske naive Andreji Dujić, Marku Kristi, Andrei Batinić Ivanković te Svjetlani Lipanović koja je ujedno i predstavnica hrvatskih umjetnika u Italiji i piše za značajne magazine o kulturi.

Infinity – Umjetnost izvan vremena

Pod magičnim znakom beskonačnosti izložba ”Infinity” se otkriva ljubiteljima umjetnosti, u karakterističnim prostorima Dubrovnika, antičkog, hrvatskoga grada poznato u svijetu po velikoj ljepoti građevina i mediteranskog krajolika. Ovom prigodom, ljepota susreće ljepotu kroz umjetnićka djela suvremenih talijanskih slikara i kipara, u kojima stvarnost dobiva različite interpretacije, kroz kreativnu metamorfozu postojećeg. Novi oblici odražavaju duh umjetnika te nerazjašnjenu tajnu stvaralačkog čina. Prolazni trenutak egzistencije je zaustavljen na platnima, sadržan u unutrašnjosti skulptura, da bi postao dio vječnog. U novom prostoru, ostvarenja sačuvana od prolaznosti, blistaju projektirajući razne stvarne i nestvarne aspekte svagdašnjice. Izložba ”Infinity” vodi nas u čudesni svijet umjetnosti koji živi izvan vremena, gdje možemo prepoznati našu suštinu, u izloženim djelima. Gledajući slike skulpture, izreka francuskog pisca Victor Hugoa zvuči, više nego istinito: ”Kod umjetnika velikih kvaliteta, postoji beskonačnost” i na izložbi, beskonačnost je prisutna u nazivu i djelima.

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.