Panzanella – ljetna salata od staroga kruha

0
Ljetno je vrijeme, kada je raznoliko povrće dostupno i jeftino, a panzanella jedoslovno salata od staroga kruha i povrća začinjena maslinovim uljem i octom.Nastala u Toskani, tradicionalna panzanella sadrži kruh, pomadore, ulje i ocat no u nju možete dodati zaista što god imate od povrća. Dodaju se još i masline, kapari, svježa paprika, kukumar, ljubičasti luk te neke vrste sira poput mozzarelle i ribanog parmezana.

SASTOJCI: Stari, tvrđi kruh, pomadore, paprike, 1 manji svježi kukumar, 1 velika glavica ljubičastog luka, 4 pice česna, parmezan riban na listiće, par maslina rezanih na kolutiće, nekoliko kapara sitno sjeckanih, svježi list bosiljka, svježi timijan, maslinovo ulje, aceto balsamico, sol, krupno mljeveni šareni papar.

Stari kruh izrezati na kockice i staviti u posudu. Politi maslinovim uljem i malo posoliti. Povrće izrezati na kockice i dodati na kruh. Sav sok koji pomadora pusti dodajte na kruh kako bi se namočio. Dodati i luk, masline, kapare i svježe začine. Naribati na sitno česan. Začiniti s octom, soli, paprom pa izmiješati. Isprobati okuse pa dozačiniti. Dodati i parmezan na listiće. Posuti još sa svježim bosiljkom i s maslinovim uljem. Neka odstoji pola sata i spremna je za jesti.

Izvor: Gastro.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.