Pečena svinjetina s kestenima i slaninom

0

Slatki zalogaji jeseni dat će poseban okus svakom jelu, a posebice slasnoj svinjetini sa slaninom

Pravi jesenski ručak dobit ćete kombinacijom istih takvih plodova. Spojite raskošnu svinjetinu s kestenima, dodajte nešto začina poput kadulje, ružmarina i češnjaka, pa sve podebljajte okusima suhe slanine.

Kombinaciji možete dodati gljive i prokulice koje će na divan način upotpuniti cijelu jesensku kombinaciju.

Potrebno vam je:

2 grančica kadulje

2 grančica ružmarina

5 režnjeva češnjaka

500 g svinjetine

sol

svježe mljeveni papar

300 g kestena

250 g suhe slanine

Priprema:

Narežite kadulju, ružmarin i češnjak.

Dodajte svinjetinu (narezanu ne veće komade) začinima, izmiješajte i ostavite tako da stoji dva sata.

Ogulite kestene.

U posudu za pečenje poslažite svinjetinu, kestene i slaninu te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°c otprilike 90 minuta.

Dobar tek!

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.