Pikantna juha od rajčice, idealna za hladne dane

0

Pripremite začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!

Potrebno vam je

4.50 šalice rajčice

0.25 šalice pinjola

4.50 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

0.75 šalice luka

4 režnja češnjaka

1 mala žlica sjemenki koromača

0.33 male žlice ljute paprike

0.50 šalica bosiljka

0.66 šalice bijelog vina

1 mala žlica origana svježe mljeveni papar

Priprema:

Jednu šalicu sjeckane rajčice usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodati pinjole i miksati do glatke smjese, oko 1 minutu. Zagrijati ulje u većoj posudi, dodati sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku. Pirjati oko 5 minuta dok luk omekša. Umiješati preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Zatim dodati i rajčicu sa pinjolima te promiješati. Kada juha zavrije, kuhati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu. Začiniti sa soli i paprom te po želji dodati još ljute paprike. Prije serviranja posuti sa preostalim bosiljkom.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.