Pikantni špageti

0

Kada se u jelo umiješaju dugački špageti, zanimljiv ručak može otpočeti, a gambori i panceta savršeno će se uklopiti uz ljuti ajvar.

Sastojci za 4 osobe:

300 g špageta s jajima Zlato polje

300 g gambora

50 g pancete Podravka

2 češnja češnjaka

150 ml Passate Podravka

70 ml bijelog vina

20 g mljevenih mjendula

½ žličice Vegete

maslinovo ulje

2 žličice ljutog ajvara

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Na ugrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu pancetu. Dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, dodajte dimljenu pancetu, zalijte vinom i passatom pa kratko prokuhajte.

Dodajte gambore, ajvar, posolite i prokuhajte još nekoliko minuta.

Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite, dodajte u pripremljeni umak i lagano promiješajte.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim bademima i poslužite.

Savjet: Dio tekućine u kojoj se kuhala tjestenina možete sačuvati i po potrebi dodati u jelo.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.