Pileće okruglice u umaku od vrhnja i sira

0

Savršeno mekane okruglice u neodoljivom kremastom umaku popravit će svako raspoloženje!

Sastojci

70 g maslaca

0.50 luka

0.50 šalica krušnih mrvica

1 dl vrhnja za kuhanje

800 g mljevene piletine

1 žličica soli

0.25 žličice papra

1 jaje

1 žlica peršina

1 žlica pšeničnog brašna

1 šalica kiselog vrhnja (20% masti)

50 g topljivog sira

Priprema

Zagrijte u manjoj tavi žlicu maslaca i pirjajte miješajući sitno iskosani luk deset minuta. U manju posudu izlijte vrhnje za kuhanje i potopite u njega krušne mrvice. Stavite u veću posudu mljeveno meso pa dodajte prženi luk, mrvice, sol, papar, jaje i peršin. Sve dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte loptice promjera 2,5 – 3 centimetra. Zagrijte dvije žlice maslaca i spuštajte okruglice u tavu ili posudu za pečenje. Pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Tijekom prženja protresite povremeno posudu. Prema potrebi dodajte još maslaca. Pržene okruglice stavite u zdjelu i držite na toplome. U preostali maslac u posudi umiješajte brašno, postupno dodajte vrhnje i listiće sira pa miješajte dok se umak ne zgusne i sir otopi. Prema ukusu začinite s još soli i papra te prelijte umakom okruglice u zdjeli.

Pročitajte više na: https://gastro.24sata.hr/recepti/pilece-okruglice-u-umaku-od-vrhnja-i-sira-16118 – gastro.24sata.hr

 

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.