Pileći paprikaš

0

Donosimo vam recept za ukusan pileći paprikaš.

Sastojci

  • pileća prsa + meso s batka i zabatka
  • srednja luka
  • mrkva
  • svježa paprika
  • rajčica
  • 3 žlice Koncentrata rajčice Podravka
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Za početak na ulju izdinstajte sitno narezani luk. Dinstajte ga dok ne uvene, možete ga malo i posoliti da prije omekša. Zatim dodajte meso narezano na kockice. Moj savjet vam je da stavite i kosti, ali ja ih maknem zbog sina, da nam je lakše kasnije papati.
  2. Kada ste stavili meso, odmah dodajte i povrće. Mrkvu, papriku i rajčicu narežite sitno te dodajte mesu. Miješajte uz podlijevanje vodom, ali morate pripaziti da ne stavite previše vode, uvijek malo, i kako budete dinstali meso i sve začine dobiti ćete lijepi gusti temeljac. Naravno posolite i popaprite. Nakon 10ak minutaprobajte da li vam je dovoljno slano i papreno.
  3. Negdje oko sat vremena krčkanja je sasvim dovoljno, ali to ćete vidjeti po mesu. Pred kraj dodajte koncentrat rajčice i peršina koliko volite, ja na njemu nikad ne štedim jer se izgubi u jelu.
  4. Koncentrat rajčice dati će paprikašu lijepu boju ali i okus. Vaš ručak je gotov i možete ga poslužiti uz prilog po želji.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.