Pismo očajne majke – U kakvom gradu živimo?

0
Majka sam 21-godišnjeg mladića koji je prije tri godine bio sudionik prometne nesreće i teško nastradao.
Već duže vrijeme, zbog njegove rehabilitacije redovito ga odvozim na plivanje – gradski bazen Gruž.
Moj sin, korisnik je znaka pristupačnosti osoba sa invaliditetom, te po Zakonu, tako i koristiti parking mjesta za invalide kad se sa mnom nalazi u vozilu.
Ispred gradskog bazena u Gružu postoje dva takva mjesta, koja se nalaze na samom ulazu bazena.Oba parking mjesta su označena žutom crtom i prometnim znakom na kojem piše “2 mjesta”!
Međutim, na zapadnoj strani – desnom mjestu za parkiranje, između dvije žute crte nije nacrtan znak invalida što vjerovatno vozačima dobro i dođe.
Početkom tjedna telefonski sam se predstavila Postaji promene policije Dubrovnik i na moj upit vezano za problem, upućena sam da se obratim Signalizaciji Dubrovnik koji su odgovorni za ocrtavanje na cestama.
Kontaktirajući sa zaposlenikom Signalizacije Dubrovnik rečeno mi je da će se oni obratiti “nekome” da to riješi.
Kako svakodnevno u jutarnjim satima tokom tjedna moje dijete odvozim na plivanje tako se redovito susrećem sa problemom parkiranja.
Jučer ujutro u 10:05 ponovo zovem Signalizaciju Dubrovnik i mladić koji je početkom tjedna obećao da će se problem riiješiti, na moj upit odgovara da mi ne može pomoći i da se sama snađem.
Na sporno mjesto za invalide parkiram svoje vozilo (sivi Peugeot) i kroz nepunih sat vremena prilazi mi stariji gospodin i zamoli me da vozilo s tog mjesta pomaknem, jer i on ima znak za parkiranje na mjesto invalida, te mi dopušta da ga zagradim vozilom jer to isto mjesto koristit će duže vrijeme nego ja.
Gospodin je zvao i prijavio vozilo (bez kartice invalida) koje je već bilo parkano na drugo mjesto invalida koje je propisno i ocrtano.
Policijskom službeniku sam prijavila isto vozilo, te je Pauk služba stigla na parking.
Strašno smo se iznenadili od naših sugrađana, taksista koji također u Gradu imaju svoja rezervirana mjesta da su pozvali gospođu i obavijestili je o dolasku službe Pauk. Isti djelatnici Sanitata d.o.o. koji su vidjeli da je dotična gospođa nepropisano parikala pustili su je da vozilom napusti mjesto bez ikakve kazne!
Pitam se: “U kakvom ovo Gradu živim!? Zar nam u životu nije dovoljno što koristimo parking mjesto za (svoje) invalide nego nas još naši sugrađani i odgovorni ismijavaju!!!
ani2ani1

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.