Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole Lapad u vrijednosti od 7,6 milijuna kuna

0

U Osnovnoj školi Lapad potpisan je ugovor o energetskoj obnovi ove škole. Ugovor su potpisali gradonačelnik Mato Franković i predstavnik izvođača radova Miho Klečak.

Veselo, rasplesano i raspjevano bilo je danas u Osnovnoj školi Lapad. Potpisan je ugovor za energetsku obnovu škole. Ovo je  prvi projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima Europskih fondova. Ukupna vrijednost iznosi 7,6 milijuna kuna.

Cilj samog projekta je ostvariti energetsku obnovu zgrade škole, kojom će se postići značajne energetske uštede od gotovo 90 posto, što znači jednako toliko smanjenje potrošnje energije te smanjenje emisije CO2.

Pomoću ovog projekta zgrada Osnovne škola Lapad će iz energetskog razreda C preći u najviši energetski razred A+. Također, realizacijom ovog projekta OŠ Lapad će doći korak bliže još jednom prestižnom priznanju.

Realizacijom projekta će se omogućiti znatno bolji i kvalitetniji uvjeti za rad, ali i boravak učenika u samoj zgradi kao i 90% manji troškovi za energetsko funkcioniranje objekta, a samim time i značajna financijska ušteda.

Više u vijestima Libertas Televizije, u 17.30 sati!

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.