Proljetni slani kuglof

0
  • SASTOJCI
  • 4 jaja
  • čaše ribanih tikvica
  • čaše sira za pizzu
  • manja crvena ili zelena svježa paprika
  • 1/2 čaše ulja
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1 čaša pšeničnog oštrog brašna
  • 1 čaša glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • začini; sol po ukusu,vegeta,papar,svježi bosiljak,peršin,komorač,origano…

Naribajte sir i tikvice pa dobro izmiješajte i ostavite do upotrebe. Cijela jaja s dodatkom malo soli pjenasto umutite, ne treba vam mikser, možete i ručno. Zatim dodajte naribane tikvice i sir, na sitno sjeckanu crvenu ili zelenu svježu papriku, zatim, ulje, jogurt, obadvije vrste brašna u kojem ste izmiješali jednu vrećicu praška za pecivo. Začine na kraju, po ukusu, svježi bosiljak,origano,peršin i komorač,probajte da li vam je slano, ako nije,posolite po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješajte pjenjačom. Oblik za kuglof premažite uljem i lagano pospite s brašnom,ja kopristim silikonski pa nije potrebno. Ulijte smjesu, poravnajte površinu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-190 stupnjeva, ca-45 minuta.  Ovaj fini sočni,  mirisni i  zdravi kuglof,poslužite kao doručak ili večeru, kao predjelo,  ili uz glavno jelo,odlična je zamijena-umjesto kruha…

Izvor: Coolinarika

Foto: Coolinarika

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.