Prvo događanje velikog Relais & Chateaux-a u Hrvatskoj

0

Po prvi će puta snage ujediniti kuhinje dva hrvatska člana internacionalnog udruženja ekskluzivnih malih hotela i restorana Relais & Chateaux. ( Palača Lešić-Dimitri i Stancija Meneghetti ).
Relais & Chateaux je internacionalno udruženje ekskluzivnih malih hotela i restorana koji je od 2014. godine prisutan i u Hrvatskoj. Osim spomenuta dva hotela u Hrvatstkoj broji još samo 2 člana, Bevandu iz Opatije i Bastion iz Zadra. Ideja je da se u budućnosti širi suradnja između članova te da se organizira još ovakvih sličnih događanja, ne samo na lokalnoj razini već i sa članovima udruženja iz cijele Europe.
“Uvrštavanje Hotela Bastion, Palače Lešić Dimitri i Stancije Meneghetti od strane Relais&Chateaux-a u svojuponudu, odnosno prihvaćanje Hrvatske kao jedne od 60 destinacija u kojima su prisutni, izravan su pokazatelj kako Hrvatska radi velike korake na turističkoj karti svijeta te da se krećemo u smjeru ostvarenja zacrtanih ciljeva, od kojih je najvažniji ulazak Hrvatske među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. U Europi postoji svega 202 lokacije koje su uvrštene u Relais&Chateaux vodiče izvan Francuske te smo ponosni da od sada i Hrvatska ima tri svoja predstavnika u ovom prestižnom društvu”, rekao je ministar turizma Darko Lorencin.
Hotel Lešić Dimitri Palace smješten je u obnovljenoj palači u samom srcu starog grada Korčule te se sastoji od 5 prostranih apartmana sa popratnim sadržajima. Koncept restorana LD je kreativna kuhinja bazirana na sezonskim namirnicama malih lokalnih poljoprivrednika, maslinara, ribara i vinogradara te sljubljivanje jela s najboljim lokalnim uljima i vinima na način da se kroz različite sorte, položaje i stil svakog ispriča priča o enogastro identitetu Korčule i Pelješca kao jednoj cjelini. Glavni chef Toni Erceg za ovu će priliku pripremiti 3 jela bazirana na spomenutoj filozofiji te će ih upariti sa vinima lokalnih vinara Krajančića i Bire dok će se u pripremi oslanjati na lokalna maslinova ulja Frane Miloša sa Pelješca te Torkula i Eko Škoja sa Korčule. Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel sa 4 sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, dobitnik 16 Gault & Millau bodova za 2015. godinu. Glavni chefovi Danijela Pifar i Bojan Vuković već preko 10 godina zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvaraju u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača. Za ovu će priliku meni nadopuniti jelima istarskog kraja te ih naravno upariti sa Meneghetti vinima i maslinovim uljima.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.