PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA 50-godišnjak i 55-godišnjakinja osumnjičeni za kaznena djela prijevare

0

Provedenim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 50-godišnjak i 55-godišnjakinja se sumnjiče za kaznena djela prijevare i krivotvorenje isprave, a 55-godišnjakinja i za kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja. Kaznena djela su počinjena na štetu 85-godišnjaka koji je naknadno preminuo, izvijestili su iz PU dubrovačko – neretvanske.

Kako piše u priopćenju, 55-godišnjakinja se sumnjiči da je u studenom 2017. prema prethodnom dogovoru s 50-godišnjakom, pribavila krivotvoren ugovor o doživotnom uzdržavanju s oštećenim i krivotvorenu javno bilježničku ovjeru tog ugovora koju je potom, kao pravovaljanu, predočila zemljišnom odjelu Općinskog suda u Dubrovniku, a  na osnovu kojeg je Općinski sud u Dubrovniku donio rješenje kojim se sve nekretnine oštećenog, odnosno kuće i zemlja, prebacuju u njeno vlasništvo.

Nadalje, 50-godišnjak se sumnjiči da je u isto vrijeme, temeljem pribavljenih krivotvorenih punomoći kojim ga 85-godišnjak navodno opunomoćuje  da raspolaže njegovim tekućim i deviznim računima na više banaka, podizao novac za vlastite potrebe ili ga prebacivao na račun tvrtke čiji je vlasnik ili na bankovni račun osumnjičene, izvijestila je PU dubrovačko – neretvanska.

Osim navedenog, piše u priopćenju, sumnjiči se da je u veljači ove godine  poticao 63-godišnjaka, kojem je dao na korištenje krivotvorenu osobnu iskaznicu oštećenog 85-godišnjaka, da sa jednog od bankovnih računa oštećenog napravi niz pravnih poslova i novčanih transakcija u korist 50-godišnjaka što je 63-godišnjak i napravio. Spomenuti 63-godišnjak je u međuvremenu također preminuo.

„Na opisane načine osumnjičeni su 85-godišnjaka oštetili za ukupni novčani iznos od čak milijun i 65 tisuća kuna, dok je prijenos vlasništva za nekretnine stopiran zbog pokrenutog kriminalističkog istraživanja. Također je stopiran pokušaj prijenosa oko milijun kuna preostalih na računima oštećenog. Kriminalističko istraživanje u odnosu na ovaj događaj se i dalje nastavlja“, stoji u priopćenju.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.