Radovi na vodoopskrbnom cjevovodu Štikovica- Vrbica- Lozica-Mokošica gotovi do kraja veljače

0

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradncima i u pratnji predstavnika tvrtke Vodovod Dubrovnik d.o.o. obišao je danas  radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda ca te na  izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda naselja Lozica

Izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda stvaraju se preduvjeti povezivanja vodoopskrbnih sustava “Ombla“ i “Palata“, čime će se značajno povećavati sigurnost vodoopskrbe naselja Zatona, Orašca, Gornjih sela i Elafita, a rješava se i pitanje vodoopskrbe objekata na potezu od Termoterapije do Lozice, dok će se izgradnjom kanalizacijskog sustava u Lozici te planiranom izgradnjom kanalizacijskog sustava u Mokošici, omogućiti priključenje svih objekata na gravitirajućem području na sustav odvodnje otpadnih voda grada Dubrovnika.

„Ovaj sustav će biti preduvjet za kanalizacijsku mrežu kolokvijalno zvane Stare Mokošice. Kako je riječ o velikom projektu, isti nije ni mogao započeti, a da se ovaj ne dovrši. Nova Uprava Vodovoda je ovaj projekt naslijedila u lošem stanju, u situaciji kada su nam prijetila oduzimanja velikih sredstava. U kratkom vremenu su pokrenuli investiciju te je doveli do kraja“, rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Franković istaknuvši kako je predmetna investicija jedna od najvećih koju trenutno vodi tvrtka Vodovod.

Ukupna vrijednost izvedenih radova koji završavaju krajem mjeseca veljače iznosit će 9,5 milijuna kuna. Financijska sredstva osigurana su sufinanciranjem Grada Dubrovnika i Hrvatskih voda iz EIB – CEB programa. Izgrađeno je ukupno 3192,00 metara vodoopskrbnog cjevovoda na potezu Štikovica – Vrbica – Lozica – Mokošica, 3177,00 metara kanalizacijskog cjevovoda, 630 metara tlačnog kanalizacijskog cjevovoda i kanalizacijska crpna stanica Lozica.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.