Red Bull skokovi u Mostaru: Posljednje priprema za veliki spektakl

0

Posljednje pripreme za treći Red Bull Cliff Diving u Mostaru u punom su jeku, a skakači i organizatori od jučer su već u Mostaru. Danas je na programu događaj za medije, sa treningom skakača i skakačica, sutra su već prve serije skokova, a veliko finale je u subotu

Prolaznike i turiste mostarskim Starim gradom uvijek zaintrigira specijalna skakaonica koju građevinari cijelu noć pripremaju kako bi danas bila spremna za prve trening skokove.

“Sve pripreme idu po planu, još malo i skakaonica će biti spremna. Skakači su od jučer u Mostaru, a aktualna prvakinja i vodeća u prvenstvu, Australka Rhiannan Iffland i legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque su pri dolasku posjetili Nacionalni park Una i skakali sa predivnog Štrbačkog buka. Sretni smo da je to slika Bosne i Hercegovine koja ide u svijet”, kazao je za Dino Čolaković, glasnogovornik Red Bull BiH.

U Mostar dolazi i novi sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva Greg Louganis, legenda olimpijskih skokova i ikona američkog sporta. Nazivaju ga “najvećim američkim skakačem” i “vjerovatno najboljim skakačem svih vremena”. Prvi je skakač u historiji koji je na velikom međunarodnom takmičenju ostvario savršen rezultat: desetke od svih sedam sudaca.

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.