Rižoto s gamberima i špinatom

0

Sastojci 
250 g  gambera
4 režnja češnjaka

vezica svježeg peršina
1 crveni luk
prstohvat ljute papričice
1 šalica riže
2 žlice maslinova ulja
4 komada špinat briketa
sol, papar
1 dl bijelog vina

Priprema:

  1. Očistiti i nasjeckati češnjak i peršin. Narezati luk. Oprati i ocijediti rižu.
  2. Propirjati češnjak na maslinovom ulju. Dodati gambere i peći ih 5 minuta. Izvaditi ih iz tave i prebaciti na tanjur.
  3. U tavu ubaciti nasjeckani luk i papričicu i popržiti ih dok luk ne dobije žutu boju.
  4. Dodati rižu i kratko popeći. Preliti bijelim i vinom i s oko pola čaše temeljca ili vode i promiješati. Posoliti i popapriti. Kuhati na slabijoj vatri.
  5. Dodati špinat. Dok se riža kuha, po potrebi dodavati još vode/temeljca i neprestano miješati.
  6. Kad je riža gotova, ubaciti gambere i nasjeckani peršin i kuhati uz miješanje još nekoliko minuta.

Ledo Recepti 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.