Salata od kozica s povrćem

0

Petak je, pa zašto ne bi probali osvježavajuću ljetnu salatu s kozicama i povrćem?

Potrebno vam je
1 vezica rikule
1 kom crvena paprika
4 kom pomadore, cherry
6 žlica ulje maslinovo
2 žlica aceto balsamico
2 žlica kapari
sol
svježe mljeveni papar
300 g kozica

Priprema
Rikulu očistiti, oprati i posušiti. Peteljke malo odrezati i listove prepoloviti. Papriku prepoloviti, očistiti i oprati. Polovice paprike narezati na tanke rezance. Pomadore oprati i narezati.
U maloj posudi pomiješati 4 žlice ulja, mirisni ocat, kapare, sol i papar.
Ostatak ulja zagrijati u tavi i peći kuhane i očišćene kozice sa svih strana dok nisu gotove. Izvaditi ih iz tave i ostaviti da se malo ohlade.
U velikoj posudi pažljivo pomiješati listove rikule, četvrtine pomadore, rezance paprike i pečene kozice. Raspodijeliti na 4 mala pjata, pokapati pripremljenim umakom i servirati.

Izvor: Gastro.hr

FOTO: Pixabay

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.