Sarajevski kiseljak i Ledo postaju vlasnici Konzuma u BiH, Mercator preuzeo 25 objekata

0

U Sarajevu je danas održan četvrti sastanak s Antom Ramljakom, hrvatskim povjerenikom za Agrokor u BiH na kojem se htjelo utvrditi što se uradilo u odnosu na planirane zaključke i dogovore krajem rujna

Ministar vanjske trgovine BiH Mirko Šarović rekao je kako je stanje bolje u odnosu na prvi susret početkom travnja ove godine. Stanje u Agrokoru i njegovim kompanijama u BiH nazvao je stabilnim.
 Poseban fokus bio je na pitanjima zaposlenika, dobavljača te dokapitalizacije Konzuma od strane kompanije Ledo i Sarajevskog kiseljaka čime ove kompanije preuzimaju kontrolu nad firmom.
 “Više neće biti otpuštanja radnika, Velpro ulazi u fazu likvidacije, ali svi njegovi radnici su zbrinuti, jedan dio je prešao u Konzum, drugi su dobili otpremnine, ali očekivanja su da velikih otpuštanja neće biti i da će se fluktuacija radne snage svesti na prirodni odljev i pojedinačna otpuštanja”, rekao je Šarović.Preuzimanje dijela Konzuma neće utjecati na buduće poslovanje brendova Ledo i Sarajevski kiseljak, rečeno je nakon sastanka. Već je preuzeto 25 od 83 prodajna objekta Konzuma, a sve će se završiti krajem prosinca. To se ostvaruje po planu Ramljaka kako je to najavio prije mjesec dana.

“Moj fokus i prioritet nije više situacija u BiH jer je ona stabilizirana i Mercator se vraća u BiH i preuzima svoje trgovine. Smirit ćemo situaciju s dobavljačima koji će dobiti i naplatiti svoja potraživanja, naši kupci će i dalje imati traženu robu u našim trgovinama, a zaposlenici neće strahovati za svoja radna mjesta”, rekao je Ramljak.

Naveo je i kako je likvidacija Velproa bila loša, ali nužna stvar te da su otpušteni radnici ipak zbrinuti.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.