Sarma od puretine Marthe Stewart

0

Iako se sarma na našem području tradicionalno priprema od junećeg ili svinjskoga mesa, donosimo vam malo drugačiji recept koji bi vam se mogao jako svidjeti.

Portal fearlessfresh.com tvrdi kako je ovo najbolji recept za sarmu koji postoji, a autor je poznata Martha Stewart.

Uživajte u ovom mesnom ručku koji će vas zagrijati!

Potrebni sastojci:

1 – 2 litra vode

1 veliku glavicu kupusa

žlica maslaca

jedan veliki luk

nasjeckana 2 režnja češnjaka

2 čaše kuhane smeđe riže

kg mljevene puretine

sol i papar

nasjeckanih peršin

stabljika celera sitno nasjeckana

malo mljevenog crnog papra

4 šalice pirea od rajčice

1 oguljena i naribana jabuka

Priprema:

Uklonite središnji dio kupusa. Zakuhate vodu te dodajte kupus i kuhate ga oko 2 minute te odstranite vanjske listove. Ostatak nastavite kuhati dok se svi listovi ne odvoje.

Odvojite dvije čaše vode. Stavite 4 velika lista na dno posude za kuhanje. Pomiješate luk, meso, rižu, sol, papar i celer ¼ dobivene smjese na svaki list kupusa. Zamotate kako to inače radite. Posložite ih jednu na drugu u posudu.

Pomiješate pire od rajčice sa 2 čaše vode te prelijte sarme. Smanjite vatru kada zavrije tekućina te nastavite kuhati u poklopljenoj posudi otprilike sat vremena.

Poslužite uz pire ili prilog po želji.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.