Škrpina na lešo

0

Kad kuhamo nešto na lešo to činimo da bismo maksimalno sačuvali okus, miris i nutricionistička svojstva namirnica koje se ne mogu jesti sirove već se moraju termički obrađivati.

Škrpina na lešo će pokazati svoju pravu aromatičnu prirodu. Ne pretjerujte sa začinima, za to nema potrebe.

Sastojci:

škrpina, 1 kg

luk, 1 glavica

lovorov list, 3

papar, 1 žličica u zrnu

mrkva, 2

česan, 3 pice

vinski ocat, 70 ml

maslinovo ulje

petrusin sjeckani

sol.

Upute po koracima:
U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, česan i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min.
Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min.
Kada riba omekša serviramo je na pjate uz dodatak blitve ili patata na lešo, pospemo kosanim petrusinom i prelijemo s malo ulja i juhe.
Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.

Izvor: Finirecepti.net.hr 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.