SLATKA JESEN: Cimet rolice

0

Cimet rolice ili pužići od cimeta slove za najljepši jesenski desert. Isprobajte!

TIJESTO
7g suhog kvasca
250ml toplog mlijeka
100g cukara
75g otopljenog masla
1 mala žličica soli
2 jaja
500g glatkog brašna
PUNJENJE
200g smeđeg cukara
3 velike žlice cimeta
75g otopljenog masla
PRELJEV
113g otopljenog masla
150g cukara u prahu
60g ABC sira
3ml ekstrakta vanilije
prstohvat sol
Priprema
1. Pomiješati kvasac i mlijeko i pusti neka stoji sa strane.
2. U drugoj zdjeli dobro izmiješati cukar, maslo, sol, jaje i brašno. Nakon toga ubaciti mlijeko i kvasac mješavinu te dobro pomješajte.
3. Napravite oblik lopte od tijesta te u zdjeli koja je nauljana, stavite tijesto (prekrite ju sa prijanjujučom folijom) i pustite da se diže tijesto 2 sata ili dok se tijesto ne udvostruči
4. Nakon što se tijesto udvostručilo, na pobrašnjenoj površini izvaljati tijesto u obliku pravokutnika
5. Ugrijati pećnicu na 180. Nauljite pleh s rastopljenim maslom.
6. U novoj zdijeli pomješate sastojke za punjenje, cukar i cimet. Razmažite rastopljeni maslac na razvaljanom tijestu te onda ravnomjerno razbacati smjesu za punjenje.
7. Nakon toga zarolati tijesto u štrucu te onda razrezati u deblje šnite. Šnite staviti u tepsiju.
8. Peći 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni (zlatno smeđa boja)
9. Dok se tijesto peče, pripremiti smjesu za preljev. Pomješati sve sastojke ručnim mikserom ili električnim, sve dok smjesa nije “mekana” tj. “pahuljasta”.
10. Kada su rolice gotove, izvaditi i odmah dok su tople prekriti ih sa preljevom.

Izvor: Coolinarika

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.