SLATKA ZABAVA Kolačići sudbine

0

Zasladite se i pritom zabavite, a ove sastojke sigurno već imate doma!

Potrebno vam je: 2 bjelanjka, 65 g cukara,  1 žličica arome vanilije, 1 žličica arome mjendula po želji, 65 g masla, 100 g glatkog brašna, prstohvat soli.

Postupak pripreme: Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje. Na papiru za pečenje s obrnute strane nacrtajte 3 kruga promjera 6 centimetara. Poslužite se čašom. Krugove možete crtati olovkom. Kada okrenete papir za pečenje na ispravnu stranu trebali bi vam biti vidljivi krugovi. Pripremite papiriće s porukama. Pripremite i šalicu za oblikovanje i kalup za muffine. Maslo rastopite i pustite da se malo ohladi. Bjelanjke i cukar pjenasto stucite, dovoljno je nekoliko minuta mikserom na najvećoj brzini. Dodajte im arome (vanilija prvo pa onda po želji, ja dodam i badem). Dodajte rastopljeno maslo pa smjesu sjedinite mikserom. Dodajte brašno pomiješano s prstohvatom soli. Sve smiksajte. Smjesa će vam biti rijetka, kao za prikle. Uzmite 3/4 žličice i postavite na sredinu jednog ocrtanog kruga na papiru za pečenje. Stražnjom stranom žličice razvucite tijesto tanko i ravnomjerno po krugu radeći kružne pokrete. Možete se poslužiti i malom špatulom za kolače. Tri kruga, odnosno tri kolačića najviše pecite u jednoj turi. Kolačići se moraju jako brzo složiti u finalni oblik dok se ne ohlade. Kada ste sva tri kruga ispunili tijestom, stavite lim u pećnicu i pecite ih dok vam rubovi ne krenu tamniti. Za ovo će vam trebati otprilike 8 minuta (ovisno o vašoj pećnici). Kada ste kolačić izvadili iz pećnice, vrhom noža odvojite kolačić od papira za pečenje. Okrenite kolačić na donju stranu. Postavite papirić s porukom. Preklopite kolačić. Pazite, vruć je – poslužite se čistom kuhinjskom krpom dok spajate vrhove (meni pomogne). Odmah ga “nataknite” na rub šalice i pritisnite kako bi se pri sredini udubio. Na zadnjoj slici imate prikaz kako ga pritisnuti. Prebacite ga potom u kalup za muffine dok se ne ohladi.

Trikovi: Kada radite krug od tijesta pazite da vam rub nije tanak jer će vam izgorjeti u pečenju. Kolačiće možete ukrasiti i nekom dekoracijom poput mrvica u boji i sl. To napravite kada tijesto razvučete u krug. Pospite rub kolačića i onda ga ispecite. Ostatak pripreme je isti kao i bet dekoracije.

Izvor: Gastro.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.