Slatki kupus i polpete iz pećnice

0

Odlična kombinacija ribanog kupusa i polpeta,jednostavan način pripreme ,a jako ukusno jelo

Sastojci:

800g ribanog glavatog kupusa, 1 feta pancete, 1 kapula(crveni luk), 2-3 česna češnjaka, 1 vezica petrusina, sol,papar,vegeta,žlica koncentrata rajčice, voda ili temeljac, 50ml bijelog vina, kim(po izboru)

Polpete: 500g mljevenog miješanog mesa, 1 crveni luk, 2-3 česna češnjaka, 1 bublica(predhodno namočena u mliko), petrusin, 1 jaje, sol,papar, kim(po izboru)

Priprema:

Najprije ćemo izdinstati kapulu sa pancetom na malo ulja (ne previše ulja jer je panceta masna a i polpete puste masnoću), zatim ćete dodati izribani kupus, sol, papar, vegetu, petrusin i češnjak, mljevenu papriku i koncentrat rajčice. Ovo ćete dinstati otprilike 15 minuta, dok ne uvene bez dodavanja tekućine. Sada kupus prebacite u pleh(manji, dublji), zalijte vodom ili temeljcem i vinom, tek toliko da prekrije vrh kupusa. Po kupusu posložite polpete. Pecite na 200 stupnjeva 45 minuta, na pola pečenja okrenite polpete(kupus ne trebate mješati), ako vam se čini da je ishlapila tekućina iz kupusa, tokom pečenja dodajte još malo vode. Uz ovo jelo možete servirati pire krompir. Dobar tek!

IZRADA POLPETA: Mješanom mljevenom mesu dodajte isjeckani crveni luk, češnjak, petrusin, malo kima, sol, papar i bublicu (žemlju) prethodno namočenu u mlijeko te jedno jaje. Vlažnim rukama oblikujete polpete.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.