Smeće i uginule životinje plutaju Lapadskom obalom

0

Do kada će stajati smeće i raspadnuti uginuli galeb na Lapadskoj obali ispred Vile Elize – pitanje je koje proteklih dana s ogorčenjem upućuju naši sugrađani, ponajviše Lapađani preko Zelenog telefona Eko Fona.

Žale se kako smeća ima i u moru i uz obalu te kod nove lapadske marine. Članovi Udruge Eko Omblići na čiji su telefon stigle pritužbe odmah su se po istima  zaputili u svoju već 117. po redu eko patrolu ove godine i uvjerili se u istinitost navoda naših sugrađana te iste fotografirali.

Čija je nadležnost da se i lapadska obala i ostale obale Grada i okolice održavaju čistim i urednim – pitaju se građani, ali i članovi same udruge. “Tko se u Gradu brine o uginulim morskim.životinjama jer očito nitko kada se nesretni galeb raspadao danima na +37 stupnjeva koliko je bilo ovih dana vruće! Gdje je županijski Eko brod pitamo se i što on radi zapravo? – stoji u otvorenom eko apelu nadležnim službama.

Ipak je špica je turističke sezone i ovakvo nešto u turističkom Dubrovniku se ne smije dogođati stoga su navedene fotografije upućene glavnim.inspekcijskim službama RH pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH-navodi se u priopćenju Eko Omblića koji pak očekuju brzu reakciju odgovornih službi Grada, DNŽ I RH.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.