Sočna marinirana rebarca

0

Sastojci
700 grama svinjetine (rebra i prsa)
Jedna žličica papra
maslinovo ulje – 3 supene kašike
soja umak – 4 jušne žlice
bijelo vino – 100 ml
sok od naranče – 300 ml
med – 3 jušne kašike
majčina dušica – 2 prstohvata
žličica soli
žličica ljute paprike

Priprema
Isjecite meso na srednje debele komade. Koristite meso sa kostima, ono je ukusnije.

U posudi pomješajte začine, vino i sok naranče. Sok treba da bude svježe iscjeđen, nemojte ga procijediti. Stavite med i soja umak i promješajte.

Dodajte meso u posudu i rukama dobro natrljajte svaki komad.

Uzmite vrećicu za pečenje, stavite meso unutra i zalijte marinadom.

Zavežite vrećicu i stavite u frižider na najmanje 6 sati. Prije kuhanja izvadite meso na sobnu temperaturu 30 minuta.

Uključite pećnicu na 180 stupnjava i stavite vrećicu sa mesom u pleh.

Pecite meso 40 minuta, nakon toga izvadite pleh, pažljivo skinite vrećicu i pecite rebra dok ne dobiju zlatnu boju

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.