SOČNO I MEKANO Ovo je najbolji recept za pancerote

0

Ovo je dosad najbolji recept za tijesto za pancerote ili pizzu calzone, kako vam je po volji. S nadjevima nikad ne možete previše pogriješiti, stavite što god nađete u frižideru i što vas gusta. Dapače, što više nadjeva – to bolje i sočnije!

Sastojci: 540 g glatkog brašna, 3 žličice suhog kvasca, 2 žličice soli, 100 ml ulja, 300 ml mlake vode.

Nadjev: po želji

Priprema: Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže otprilike sat vremena.  Kad se diglo, premijesite ga i podijelite na šest loptica. Svaku razvaljajte da dobijete krug i nadjev stavljajte po sredini, zatim preklopite i zavrnite rubove kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja. Premažite uljem i pecite na 190 oko pola sata do 40 min, ovisi koliko pečeno volite. Kad su pečene, obavezno još jednom premažite uljem i pokrijte krpom.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.