Spasite izgubljene word dokumente u slučaju rušenja

0

Dobra je vijest da sami Word automatski sprema podatke u slučaju rušenja, ali ukoliko nije do toga došlo postoji drugi načini kako vratiti izgubljene podatke.

Sljedeći put kada se program sruši, isprobajte ovu metodu za spašavanje vaših dragocjenih dokumenata. Prvo otvorite File Explorer i otiđite do This PC. U rubrici za pretragu koja se nalazi u gornjem desnom kutu upišite .asd. Riječ je o ekstenziji za sigurnosne kopije Microsoft Worda. Dajte računalu minutu ili dvije da pronađe dokument. Ako ga pronađe, onda je to skoro sigurno spremljena kopija dokumenta kojeg ste upravo izgubili.

Kliknite dvaput na datoteku kako biste ju otvorili u Wordu. Ako to ne radi, učitavanje odradite ručno u samome Wordu. Preko izbornika File > Open pristupite joj ručno. Nakon ovoga, naravno, predlažemo da ju spremite negdje drugdje kako ju Word ne bi izbrisao ili kako ju ne biste izgubili.

Učinite ovo odmah nakon što se Word sruši i nipošto ne resetirajte računalo zato jer će u protivnom Word ovaj dokument zaboraviti. Tim rečeno, valja naglasiti da postoje dvije metode kojima Word čuva vaše podatke od zaborava. Jedna od njih je automatsko čuvanje dokumenta ili AutoSave.

tportal.hr

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.