SUSTAV ĆE KONTROLIRATI SLUŽBENIKE Grad će nagraditi vrijedne ili kazniti one koji ne budu efikasni

0

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktorica Sektora korporativne prodaje HT-a Marijana Bačić potpisali su Okvirni sporazum za nabavu integralnog informacijskog sustava za upravljanje dokumentima koji će omogućiti Gradu Dubrovniku sustavno praćenje, procesuiranje, obradu i arhiviranje svih dokumenata koji ulaze u administrativni sustav Grada.

Osim toga, omogućit će i građanima uvid u tijek postupka kojeg vode s Gradom, u kojoj je fazi rješavanja i koji službenik rješava pojedinu fazu predmeta. Na taj način moći će se mjeriti i sami službenici gradske uprave te će na taj način Grad Dubrovnik nagraditi ili kazniti one koji ne budu efikasni u obavljanju svoga posla.

“Vrijednost sporazuma iznosi 5,3 milijuna kuna. Krajnji rezultat koji će biti vidljiv u periodu od dvije godine je taj da će biti jasno vidljiva efikasnost gradske uprave, kao i učinkovitost, mjerljivost svih službenika Grada Dubrovnika i svi službenici će biti ovisni o sustavu i jasno će se moći vidjeti koliko tko radi. Ono što je najvažnije je transparentnost svih postupaka Grada Dubrovnika”m kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Nakon informatizacije svakoga pojedinog postupka, odnosno svakoga predmeta koji se po tome postupku vodi, sve informacije će biti vidljive na Portalu za građane, koji će postati centralno mjesto za svaku interakciju između Grada i građana.

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.