Svečana dodjela diploma polaznicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti

0

Svečana dodjela diploma polaznicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti održala se u srijedu 11.7. u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Dodjeli diploma, osim polaznika Udruge, njihovih roditelja i profesora, nazočili su dr. Ivo Felner s gospođom Felner, gdin i gđa Vetma, dogradonačelnica gđa. Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo grada Dubrovnika gdin. Dživo Brčić. Svim polaznicima koji su uspješno završili program prve i druge godine diplome je dodijelio gospar Ivo Felner, predsjednik Zaklade Caboga Stiftung. U motivacijskom govoru našim polaznicima je naglasio da su znatiželja, rad i upornost glavne karakteristike znanstvenika. Gospara Felnera su učenici svojim pristupom i zrelošću razmišljanja oduševili na studijskom putovanju u CERN,  posebno u raspravama oko nekih znanstvenih pitanja s prof. Brigljevićem i prof. Pavunom. Dogradonačelnica gđa. Jelka Tepšić se obratila nazočnima, izrazila zadovoljstvo organizacijom i radom udruge, čestitala na postignutim uspjesima, a mi možemo samo reći: „Podrška Grada puno nam znači, drago nam je da je Grad prepoznao naše vrijednosti, da će nam biti potpora u radu i da ćemo zajedno djelovati u želji za ostvarenjem što kvalitetnijeg obrazovanje učenika Grada i okolice“.

Moramo se pohvaliti da smo u samo dvije godine rada postigli fantastične rezultate. Osim nastave za naše učenike, organizirali smo niz znanstvenih izleta, studijsko putovanje u CERN u Genevi i Institut za nanotehnologiju u Laussane, organizirali smo predavanja hrvatskih i svjetskih znanstvenika prof. Đikića i prof. Puljka ne samo za naše polaznike nego za sve građane Grada.

Nadamo se da smo se svojim radom približili ispunjenju cilja naše Udruge – učiti s radošću, više, drukčije, bolje i ohrabrili, potaknuli i pomogli učenicima da se zainteresiraju, odaberu i ostanu u svijetu prirodnih znanosti,  istaknuli su u Udruzi.

Sve navedeni rezultati ne bi bili mogući bez gospara Iva Felnera, Zaklade Caboga Stiftung, RIT Dubrovnik, bez posebnog zalaganja naših profesora Marlene Ćukteraš, Selme Čustović, Tanje Vukas, Lucie Emanuele, Alena Brkovića, Romane Capor, Irene Brdar i Maria Puškarića.

Udruga koristi ovu priliku da im se posebno zahvali.

Udruga će i sljedeće godine nastaviti s promicanjem znanosti i znanja jer smo uvjereni da samo stručnost i znanje pridonose napretku društva, organizirat ćemo predavanja svjetskih znanstvenika, putovati, učiti i proširiti naše djelovanje i na učenike osnovnih škola. Sljedeće školske godine organiziramo nastavu iz matematike, fizike, kemije i biologije za učenike osmih razreda osnovne škole, prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole. Svi zainteresirani pridružite se i budite dio jedne lijepe znanstvene priče.

doc.dr.sc.Ivona Milić Beran, prof.

Olivera Đorđević, prof.

Željko Erak, dipl.oec.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.