Tjestenina u kremastom umaku od cvijetače

0

Sastojci
1 cvjetača
1 luk
2-3 režnja češnjaka
sol,papar,vegeta i začini po želji
2-3 mrkvice

Priprema

Mrkvu očistiti i isječi na kolutove i staviti kuhati u vodu u koju se stavi malo soli(ja sam dodala suhih začina i kurkume malo),očistiti cvjetaču i iskidati na manje cvjetiće i staviti kuhati zajedno sa mrkvom.Može se kuhati i na pari.

Dok se cvjetača kuha u drugoj posudi na malo ulja izdinstati luk i češnjak i malo podljevati sa vodom ili pilećim ili povrtnim temeljcem(ja sam dodavala ovu vodu u kojoj se kuhala cvjetača i mrkva) dok omekša.

Kad je cvjetača kuhana,izvaditi i staviti u duboku posudu sve skupa i luk i štapnim mikserom izmiksati u fini kremasti umak.

Umak ostaviti sa strane i skuhati tjesteninu po želji. Ja sam stavila špecle.

Kad se tjestenina skuhala,procijediti je i dodati umak i sve skupa fino izmješati i guštati.
Dobar tek!

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.