Topla salata od heljde

0

SASTOJCI:

200 g heljde u zrnu

300 g brokule

1 češanj češnjaka

nekoliko maslina punjenih paprikom

2 žlice soja sosa

maslinovo ulje

sok od jednog limuna

PRIPREMA:

Heljdu operite, ocijedite, ostavite da se osuši. Propržite, dodajte vodu u omjeru 2:1, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.

U drugoj posudi propržite na malo ulja popržite češnjak. Zatim dodajte očišćenu brokulu razdvojenu na cvjetiće.

Podlijte vodom, poklopite i pirjajte na umjerenoj vatri sve dok brokula ne omekša. Na kraju dodajte heljdu i ostavite još nekoliko minuta na vatri.

Prije nego što maknete s vatre, začinite sojinim umakom. Masline narežite na kolutiće i poslužite sa heljdom i brokulom te sve začinite limunovim sokom.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.