Tortilje s piletinom

0

Tortilja svojom kruto-elastičnom teksturom savršeno omotava gotovo svaku namirnicu, ali joj se ne može osporiti pobjednička simbioza s piletinom. Simbioza iz koje ćemo za stolom najviše koristi izvući, naravno, mi.

Sastojci  4 osobe:

8 tortilja

ulje za pečenje

Za nadjev:

1 l vode

500 g pilećeg filea

1 češanj češnjaka

5 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu

70 g luka

2 žlice nasjeckanog peršina

sol

3 žlice kiselog vrhnja

Za umak od avokada:

2 avokada

1 žlica soka limete

1 žlica sitno nasjeckanog luka

1 čili

250 g rajčice

1 žlica nasjeckanog peršina

sol

Priprema

1.

U kipuću vodu stavite kuhati piletinu, češnjak narezan na listiće, papar i kuhajte oko 20 minuta, dok meso ne omekša. Pustite da se ohladi i zatim narežite na kockice.

2.

Nasjeckani luk pomiješajte s peršinom, posolite i dodajte piletini. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

3.

Na svaku tortilju stavite po žlicu pripremljenog nadjeva, zamotajte te učvrstite čačkalicama.

4.

Na zagrijanom ulju u tavi popecite tortilje do zlatnosmeđe boje. Odstranite čačkalicu i prerežite.

5.

Umak pripremite tako da ogulite avokado, odstranite mu košticu, a meso zdrobite vilicom. Dodajte sok limete, nasjeckani luk, sitno narezani čili, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, peršin i sol te promiješajte.

Posluživanje

Tople tortilje poslužite s umakom od avokada.

Savjet

Umjesto umaka od avokada možete poslužiti Podravkine Salsu i Ljutu salsu.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.