UKUSNO I ZDRAVO Polpete od blitve

0

Polpete ili popečci od povrća izvrsna su i maštovita alternativa onima od mesa. Donosimo vam recept za polpete s blitvom. Neodoljive polpete odličan su prilog uz sve vrste mesa, a vegetarijanci ih mogu jesti i zasebno, uz pire krumpir ili omiljenu salatu.

Potrebno vam je: 1 kg blitve, 300 g zobenih pahuljica, 1 crveni luk, 1 dl suncokretovog ulja, 3 režanja češnjaka, 50 g krušnih mrvica, 1 jaje, sol, svježe mljeveni papar, peršin

Priprema: Zobene pahuljice namočite u vodi neko vrijeme da omekšaju, a blitvu operite i kratko blanširajte u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedite i sitno narežite. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklenast, potom dodajte češnjak. Čim češnjak pusti miris, dodajte blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice. Sve dobro izmiješajte, posoli, i pustite da se ohladi. Prije pečenja stavite jaje u smjesu, dobro izmiješajte i napravite polpete koje prethodno uvaljajte u krušne mrvice. Pecite na vrućem ulju s obje strane dok polpete ne poprime boju.

Izvor: gastro.24sata.hr

Foto: Pixabay

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.