USPJEH KAZALIŠNE DRUŽINE KOLARIN Njihova Novela od Stanca na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

0

Kazališna družina Kolarin i predstava Novela od Stanca, Marina Držića, u režiji Paola Tišljarića,  napravljena povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića u produkciji Doma Marina Držića, izabrana je na smotri kazališnih amatera Dubrovačko neretvanske županije kao najbolja predstava naše županije koja će se predstaviti na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama sljedećeg vikenda.

Festival hrvatskih kazališnih amatera – FHKA je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja. 

Bogati festivalski program i ove godine odvija se u dva grada domaćina: u Pazinu je već bio prvi dio od 11. do 13. svibnja a u Vodicama nas očekuje bogati kazališni vikend od 25. do 27. svibnja. 

Ukupno 23 izvrsne predstave, odabrane iscrpnom selekcijom u konkurenciji od čak 167 prijavljenih, zabavit će publiku, a ulaz na sve predstave tijekom svih 6 festivalskih dana je besplatan.

Kolarini nastupaju 26. svibnja u 19 h u Kulturnom centru Vodice i jako se vesele druženju s amaterima iz cijele Hrvatske i nastupu pred novom publikom.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.