Vela Luka: Proslava sv. Josipa, zaštitnika župe (FOTO)

0

Procesijom i svečanim euharistijskim slavljem, koje je u koncelebraciji sa svećenicima korčulanskog dekanata predvodio kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan, vjernici župe sv. Josipa u Vela Luci sa župnikom don Antom Burićem u četvrtak, 19. ožujka proslavili su blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa.

Rekavši kako su sudionici prekrasne procesije kroz Vela Luku pozvani biti primjer i poticaj na obraćenje onima koji nisu bili u procesiji, propovjednik je govorio o sv. Josipu koji je bio čovjek šutnje i koji se nije hvalio događajima iz svog života nego je u tišini radio ono što je Bog od njega tražio.

Istaknuvši kako se danas u Crkvi sv. Josipa slavi kao zaštitnika različitih skupina ljudi i pomoćnika u svim nevoljama, kancelar Pervan je potaknuo okupljene vjernike da razmisle kako žive svoju kršćansku vjeru. Primjerice, prednjače li kao očevi, jer je sv. Josip zaštitnik očeva, primjerom svojoj djeci u općeljudskim i kršćanskim vrijednostima.

Kao i svake godine velalučkoj bratovštini u gostima bili su bratimi bratovštine sv. Vincence iz Blata. Pjevanje je predvodio župni zbor “Don Ivo Oreb” pod vodstvom gosp. Tonča Oreba.

Dubrovačka biskupija

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.