Veliki požar kod Tučepa, manji požar i u Konavoskim brdima

0

Zbog velikog požara koji je zahvatio makarsku okolicu, zatvorena je cesta Makarska-Vrgorac i Jadranska magistrala od Makarske do Tučepa. Turisti iz tri tučepska hotela – Jadran, Neptun i Tamaris te žitelji nastanjeni u ulicama u istočnom dijelu Tučepa, evakuirani su do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak, zbog požara koji je buknuo oko 2,30 sati u Gornjim Tučepima i zaprijetio stambenim objektima, doznaje su u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Tučepi. Javna vatrogasna postaja Dubrovački vatrogasci također se uputila s ostalim vatrogasnim postajama iz Dubrovačko – neretvanske županije pomoći vatrogascima.

Zaustavljeno je širenje požara kod Podgore, gasili su ga i kanaderi MORH-a. Više od 200 vatrogasaca uspjelo je obraniti hotele i spriječiti da ih zahvati vatrena stihija. U ranim jutarnjim satima vatra nošena burom širi se iz smjera Tučepa u pravcu Makarske, pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tijekom dana.

Također navode kako u borbi s vatrom tijekom noći nitko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije ozlijeđen.

Dubrovački su se vatrogasci oko 13 sati borili i s manjim požarom u Konavoskim brdima koji je pod kontrolom te bi trebao uskoro biti lokaliziran.

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.