Violinist Dmitry Sinkovsky ponovno u Gradu

0

 Ruski violinist Dmitry Sinkovsky nastupit će s Gudačkim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u subotu, 25. studenoga u Slanici (tvrđava Revelin) s početkom u 20 sati.

Riječ je o vrsnom violinistu, kontratenoru i dirigentu koji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom intenzivno surađuje posljednje dvije godine, pa je tako u lipnju uspješno održan ciklus barokne glazbe „Orlando Furioso“ te više koncerata u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Sinkovsky je poznat kao vrhunski izvođač baroknih djela, stoga će program u subotu uključivati djela Vivaldija, Bacha i Geminianija.

Inače, Dmitry Sinkovsky završio je prestižni Konzervatorij Čajkovski u Moskvi te je osvojio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i drugima. Trenutno svira na vrhunskoj violini „Francesco Rugeri“ iz 1675. godine.

Program koncerta 25. studenoga je sljedeći:

  1. Geminiani Concerto Grosso u d molu, ‘La Folia’

J.S. Bach                      Brandendurški koncert br. 3 u G duru

  1. Vivaldi Simfonija u h molu “Al Santo Sepolcro”
  2. Vivaldi Violin Concerto ‘Per la Solenita di San Lorenzo’

Ulaznice za koncert dostupne su u petak od 9 do 14 sati u uredu DSO-a te u subotu od 9 do 13 sati. Također, ulaznice je moguće kupiti i sat vremena prije početka koncerta u Slanici. Broj za informacije i rezervacije je 417 110. Za ovaj koncert vrijede uobičajene pogodnosti za građane (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane stare gradske jezgre kao i sa studente, dok za ostale građane vrijedi popust od 30% na uobičajene cijene ulaznica).

Dubrovnik, 08.09.2017.
5. Medjunarodni festival Dubrovnik u pozno ljeto – koncert Komorni orkestar DSO, Dmitry Sinkovsky, Luca Pianca i Mark Thomas
Foto: DSO

Dubrovnik, 12.09.2017.
5. Festival Dubrovnik u pozno ljeto – koncert DSO, Tomislav Facini i Dmitry Sinkovsky
Foto: DSO

Dubrovnik, 13.09.2016.
Koncert Festival DUPLJ – Komorni orkestar DSO, Dmitry Sinkovsky i Djana Kahriman
Foto: Zeljko Tutnjevic – Dubrovacki vjesnik

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.