Vrhunske empanade

0

Bogato pripremljeni zalogaji u obliku empanade začinit će vam dan. Empanade su jastučići od tijesta punjeni slatkim ili slanim nadjevom. Punjenjem se možete poigravati ovisno o tome što imate u hladnjaku, a jedna od učestalijih varijacija na temu svakako je ona s mljevenim mesom.

Tijesto

250 g glatkog brašna

10 g praška za pecivo

250 g maslaca

1 jaje

60 ml vode

1 žumanjak

Nadjev

250 g mljevenog mesa

pola crvenog luka

2 žlice maslinovogulja

1/2 paprike

1 mrkva

2 žlice pasirane rajčice

1 mala žlica cimeta

2 male žlice smeđeg šećera

Priprema

U većoj tavi zagrijte ulje i pržite luk s mljevenim mesom nekoliko minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i papriku, pire od rajčice, cimet i šećer. Sve pomiješajte, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Pripremite tijesto tako da brašno i 220 g maslaca miksate dok se ne razmrve. Dodajte jaje i vodu te izradite brzinski tijesto pa ga prebacite na pobrašnjenu podlogu. Mijesite dok ne postane glatko. Razdijelite ga na tri lopte. Razvaljajte ih na pobrašnjenoj dasci na tri kvadrata veličine 20×20 cm. Dva kvadrata premažite s 30 g omekšanog maslaca. Složite kvadrate jedan na drugog, a nepremazani stavite na vrh. Zajedno razvaljajte troslojno tijesto. Izrežite šest krugova promjera 15 cm. Mješavinu mesa razdijelite na krugove. Premažite rubove žumanjkom. Presavijte na pola i zalijepite rubove. Stavite na lim koji ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite 15 minuta na 200°c, dok tijesto ne naraste.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.